10 oliën die je zeker mee wilt nemen op een verre reis

Er zijn een aantal oliën die je echt graag bij je wilt hebben als je op reis gaat. Het was heel moeilijk voor mij om er máár 10 te kiezen want het liefst heb ik ze allemaal bij me. In deze blog schrijf ik over mijn persoonlijke favoriete gebaseerd op mijn reizen naar Nepal.

1. On Guard

On Guard is een olie die je altijd wel overal mee naar toe wilt nemen. Het is ontwikkeld om jouw immuunsysteem op pijl te houden en waar nodig te verhogen. Het is een olie die je thuis al dagelijks gebruikt om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf die je weerstand kunnen verlagen. 

Smeer de olie dagelijks onder je voeten om je extra te beschermen. Op reis gebruik ik On Guard spray om mijn handen en oppervlakte te desinfecteren. En doe ik een extra druppel olie in warm water om op te drinken.

2. Lemon

Lemon is een olie die ook bij je dagelijkse ritueel hoort. Zodra je wakker wordt neem je een glas warm water en daar doe je een druppel Lemon in om je lichaam te helpen reinigen en opstarten. Het helpt je lichaam om zich te ontdoen van giftige stoffen die je door de dag binnen krijgt.

3. ZenGest

Heb jij dat ook dat als je op reis gaat je de eerste paar dagen moeite hebt met naar de wc te gaan? Het vliegen, ander klimaat, ander eten, niet naar je eigen wc kunnen. Herkenbaar? Onze stoelgang is een delicate kwestie. Daarom is het fijn om je stoelgang te ondersteunen met ZenGest. Deze zorgt voor een soepele spijsvertering en houdt je darmen in beweging om zonder moeite naar het toilet te kunnen.

Maar ook als je net iets te vaak naar het toilet moet omdat je misschien toch iets verkeerd hebt gegeten, dan brengt ZenGest je darmen weer tot rust. ZenGest helpt tot slot ook bij misselijkheid door bijvoorbeeld wagenziekte doordat deze gember en pepermunt bevat.

4. Melaleuca

In een land als Nepal wordt je huid heel snel vies door stof of smog, het is daarom een fijne olie om te mengen met je nachtcrème. Ik gebruik hem verder bij het reinigen van mijn huid bij kleine wondjes, onzuiverheden en ook onzuiverheden op mijn lippen wanneer ik een lage weerstand heb.

5. Deep blue rub

Als je van die heerlijke lange wandeltochten maakt die je thuis niet maakt kun je al snel spierpijn krijgen. Deep blue is zo’n fijne crème om even na een lange dag over je benen uit te smeren.

6. Lavendel

Ik kan niet zonder Lavendel! Lavender werkt niet alleen ontspannend en kalmerend, het is ook een fijne olie om te mengen met een draagolie en na een dag in de zon om je huid te kalmeren en verzachten. En ik vind het heerlijk om de diffuser in mijn hotelkamer aan te zetten met een paar druppels Lavender. Het geeft me een gevoel van thuiskomen.

7. Peppermint

Ook dit is een olie die ik altijd bij me heb. Ik vind het heerlijk om mijn mond te verfrissen met Peppermint of als het warm is een druppel in mijn nek om af te koelen. Hij beschermt me ook tegen insecten. En tot slot is het mijn grote vriend tegen de jeuk van een muggenbult!

8. Terrashield

Ga je naar een gebied waar veel muggen zijn? Neem dan ook TerraShield mee. Dit is een samenstelling die je beschermt tegen muggen en insecten. Het is veel gezonder dan de chemische samenstelling gangbare middelen en net zo effectief. Je kunt deze ook ‘s nachts in je diffuser doen om de insecten te blijven weren.

9. Helichrysum

Deze olie heeft mij en andere al verschillende keren enorm geholpen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een wond is zo gemaakt. Helichrysum is een sterk reinigende olie en heeft een zeer bijzonder effect op de huid. Het wordt ook wel de vloeibare pleister genoemd. Je kan namelijk een bloedende wond hiermee stelpen. Jouw EHBO in een flesje!

10. Vetiver

Mijn persoonlijke favoriete! Deze olie helpt mij ontzettend om bij mijzelf te blijven bij alle nieuwe ervaringen zoals drukke vliegvelden, volle bussen, pleinen vol mensen of eigenlijk overal waar veel gebeurd. Het is een sterk aardende olie die ik graag op mijn polsen draag om deze te kunnen ruiken. Het zorgt voor focus en concentratie. Kortom dat ik met beide benen op de grond blijf staan.

Goed om te weten:

Veel essentiële oliën hebben de eigenschap dat ze reinigend werken doordat zij van nature alcohol als chemisch bestandsdeel bevatten. Veel bloemen oliën bevatten alcohol van zichzelf en zijn daarom reinigend. Lavender is zo’n olie.

Je mag de olie meenemen in je handbagage maar neem er niet te veel mee aangezien je niet te veel vloeistoffen bij je mag hebben. Neem ook altijd een doorzichtig zakje mee waar je ze in kunt bewaren als je door de beveiliging heen gaat. Maak een selectie van de olie die je dicht bij je wilt hebben en doe de rest in je koffer in het ruim.

In het vliegtuig komt er wat druk op de rollers te staan. De eerste keer dat je een roller weer gebruikt komt er meer olie uit dan je gewent bent.

 

Fijne Reis!

 

Liefs Mariella