De waarde en waarheid van spreekwoorden

Door Mariëtta Maatkamp

 

In deze blog nemen we je mee in een aantal spreekwoorden die alles zeggen over hoe jouw emoties effect hebben op jouw lichamelijke gesteldheid. En natuurlijk hoe je dit kan ondersteunen door middel van oliën. In deze blog staat de olie Zendocrine centraal. Zendocrine is een reiniger en een ontgifter. Het zorgt voor een goede zuivering van de filtersystemen van onze lever, nieren, darmen, longen en huid. Een goede werking van deze organen is namelijk essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Spreekwoorden

Spreekwoorden nemen we meestal voor lief zonder daar heel erg over na te denken. Maar ze zijn niet voor niets ontstaan. Door mijn werk als energiewerker ben ik me veel meer bewust geworden van spreekwoorden en hun betekenis. En hoe ze direct van toepassing zijn op blokkades of disfucties in ons lichaam. Zowel fysiek als mentaal. Ik neem je graag mee middels spreekwoorden naar de diepere betekenis van een aantal organen en wat ze nog meer doen dan ‘alleen’ fysiek werk.

 

Lever

‘Iets op je lever hebben’ of ‘het ligt zwaar op de lever’ zegt al dat de lever gerelateerd is aan emoties en het uiten daarvan. Je lever slaat emoties op en als je daar niets mee doet kan dat problemen gaan geven. Dit kun je zowel fysiek als mentaal gaan voelen. Je lever stuurt je andere organen aan (behalve het hart en de longen) en als je teveel op je lever hebt werkt ze minder goed. Het is dus zaak je emoties te uiten en niks vast te houden. Als je dat namelijk doet stokt de stroom en zet je systeem zich vast. Met de oliën kun je deze processen ondersteunen en aangaan.

 

Hart en nieren

‘Met hart en nieren’ is volledig voor iets gaan of iets tot in je diepste voelen. ‘De nieren proeven’ is iemands diepste gevoelens onderzoeken. Dit geeft al aan dat nieren iets heel erg persoonlijks zijn. Jouw nieren staan voor wie jìj bent, wat jij wilt. Als jij jezelf altijd wegcijfert, of je doet dingen die eigenlijk niet jouw ding zijn kun je last krijgen van je nieren. Je nieren zijn verbonden met je 1e chakra, je basis en hoe jij op aarde staat.

Onze belangrijkste organen zijn niet alleen verbonden met je chakra’s (energiewielen) maar ook met energiebanen die door je lijf lopen, de meridianen; Meridianen voorzien je van levensenergie, Qi. Door de niermeridiaan loopt zowel yin- als yangenergie. De overige meridianen hebben of yin- of yangenergie. Ook dit geeft het belang van de nieren en een goede verzorging daarvan alweer aan.

 

Darmen
Veel spreekwoorden over de darmen gaan over eten en al dan niet gezond zijn. Wat darmen doen is opnemen verwerken en loslaten. Dat doen ze fysiek maar ook emotioneel. Als iemand een gulzigaard is dan heeft hij ‘een holle darm’. Dat zegt al genoeg. Voedsel heeft tijd nodig om verwerkt te worden. Als je te snel eet verteer je te snel zitten er te weinig voedingsstoffen in je darmen, en dus kan er niks goed verwerkt worden.

‘Bont om de arm, dun in de darm’ is ook een mooi voorbeeld; Je moet niet al je geld besteden aan kleding, je moet ook gezond eten. Wederom; zonder gezond eten werken je darmen niet goed én werk jij niet goed. Als je iets niet goed kunt verteren (wederom) gaat dat van binnen iets met je doen. Je moet jezelf letterlijk en figuurlijk kunnen ontlasten. Fysiek gebeurd dat natuurlijk op de wc, emotioneel gebeurd dat o.a. via de huid. Huidproblemen komen veelal voort uit een slechte darmwerking. Dit kan veroorzaakt worden door psychische klachten wat weer vaak te maken heeft met niet goed kunnen verwerken en los laten. De cirkel is rond.

 

Emotionele werking van Zendocrine

Zo kun je de oliën in zendocrine dus ook verbinden met de emotionele werking van jezelf en je organen, en kun je dus in een orgaan verandering bewerkstelligen die doorwerkt in je gehele (emotionele) systeem. De oliën die samen zendocrine vormen staan voor transformatie en loslaten wat jou als persoon niet meer dient. Zit je in een toxische relatie? Of heb je de neiging om jezelf te ondermijnen in het vinden van je eigen geluk en vrijheid? Of moeite om te landen in een nieuwe situatie of werkelijkheid? Zendocrine helpt je loslaten en transformeren.

 

De oliën in Zendocrine

De oliën die in Zendocrine zitten zijn;

Tangerine; Helpt te verteren; verdriet, angst, prikkelbaarheid en werkt kalmerend op het zenuwstelsel.

Rozemarijn: is een pijnstiller en verlicht nerveuze spanning. Het opent de bewuste geest en stimuleert je hersenen. Ook is dit een olie die jou helpt in beweging te komen en te transformeren.

Geranium: helpt om negatieve herinneringen lost te laten en terug te gaan naar vreedzame en vreugdevolle momenten. Het brengt emoties in evenwicht en geeft een gevoel van tevredenheid, welzijn en hoop.

Jeneverbes: Ondersteunt geestelijke zuivering, ondersteunt bij depressie en roept gevoelens op van gezondheid, liefde en vrede.

Cilantro: Heeft een kalmerende invloed na shock of angst. Ondersteunt bij nerveuze uitputting en helpt ontspannen bij stress en prikkelbaarheid. Cilantro helpt jou met loslaten van zware metalen maar ook het willen controleren van situaties.

Veel plezier met het verder ontdekken van deze olie.

Liefs Mariëtta

 

Wat mij betreft hoort Zendocrine zeker in je olieverzameling thuis!