Essentiële oliën

Ontdek de kracht
van
de natuur en
laat je verrassen…

Wat zijn
Essentiële oliën?

Vele verschillende planten bedekken de aarde in verschillende vormen, maten, kleuren en geuren. Veel van deze planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kunt zien – ze zitten verstopt in de wortels, bloemen, zaden, schors of op andere plekken in de plant. Deze bestanddelen staan bekend als essentiële oliën. Ze zijn zeer geconcentreerd, wat ze zeer krachtig maakt. Essentiële oliën, ook wel de vluchtige aromatische bestanddelen, geven de plant z’n aroma, beschermen ‘m tegen gevaren vanuit de natuur en insecten, en spelen een rol in de bestuiving van de plant. Bron: doterra.com

Hoe werken de oliën?

Je ruikt de geur van de oliën zodra de bestanddelen worden opgevangen door de sensoren in de hersenen. Met meer dan 3.000 verschillende ontdekte vluchtige aromatische bestanddelen tot nu toe is het belangrijk om te weten dat deze bestanddelen de voordelen, het aroma en de aard van elke essentiële oliën voor een groot deel bepalen. Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen. 

Wat kan je ermee oplossen?

Of je nu vrijer wilt kunnen ademen, je weerstand wilt ondersteunen, je spieren sneller wilt laten herstellen na sporten of bij stramme spieren, bij seizoens uitdagingen wanneer er pollen in de lucht zitten of wanneer je een goede nachtrust wilt bevorderen. De oliën kunnen hier een fijne uitkomst bieden. Bij zowel fysieke als mentale ondersteuning kunnen de oliën verrassend snel resultaten bieden. 

Gebruik heen door
de Geschiedenis

Hoewel sommigen essentiële oliën zien als een nieuwe trend is het gebruik van plantenextracten en plantaardige producten diep geworteld in eeuwenoude tradities. Oude beschavingen gebruikten planten voor dingen als aromatherapie, persoonlijke verzorging, gezondheid, religieuze ceremonies, schoonheidsbehandelingen en voedselbereiding. Zo werden ze in India gebruikt voor Ayurvedische geneeskunde. Een holistische geneeswijze, ontwikkeld over een periode van 5.000 jaar die de toepassing bevat van aromatische en plantaardige bestanddelen. Of in Frankrijk waar René-Maurice Gattefosse, een Franse scheikundige, wordt gezien als de eerste die ‘aromatherapie’ bestudeerde en in de 19e eeuw grondig onderzoek deed naar essentiële oliën. Ook in Egypte, Griekenland, Iran, Rome en China hebben een rijke geschiedenis waar de olieën werden gebruikt voor het verbeteren van de gezondheid.

Onze oliën

Hieronder die je een deel van onze oliën. 

Green Mandarine

Balance

Magnolia

Melaleuca