Essentiële Oliën

Wat is een Essentiële Olie nu precies?

Anders dan kruiden worden essentiële oliën gemaakt uit de blaasjes die sommige planten dragen en niet uit de hele plant. In die blaasjes zitten de afweerstoffen tegen virussen, bacteriën en schimmels die de plant zelf inzet bij een aanval. Ook zitten daar de geurstoffen in die een plant gebruikt om insecten aan te trekken of af te stoten. Ook gebruikt de plant de essentiële olie voor zijn herstel na een aanval van ziekteverwekkers. Deze stoffen kunnen wij ook gebruiken voor ons lichaam voor bijna elke denkbare klacht.

Welke kwaliteitsverschillen zijn er in de verschillende essentiële oliën?

De meest goedkopere Essentiële Oliën worden kunstmatig (syntetisch) nagemaakt. Bij deze goedkope variant zijn de verschillende soorten oliën vrijwel gelijk in prijs. Dit soort oliën hebben geen enkele therapeutische waarde. Het is heel gebruikelijk om essentiële oliën te mengen met goedkope vulmaterialen die niet natuurlijk zijn. De olie is dan goedkoper en alleen nog te gebruiken als lekker geurtje in een brander. Goedkopere oliën worden regelmatig gemengd met draagolie zoals bijvoorbeeld kokosolie. De olie is dan nu wel te gebruiken op de huid, maar de herstellende kracht is minder (afhankelijk van de concentratie).

Wat we verder zien is dat de Essentiële Olie van een kostbare plant gemengd word met die van een goedkopere plant met ongeveer dezelfde werking. Hierdoor neemt de oorspronkelijke werking en de kracht van de chemische samenstelling af. Een echte goede therapeutische olie bevat 100% essentiële olie, komt van de plek waar de plant van nature groeit (dus niet van een plantage), wordt op de juiste tijd geoogst en word nagekeken op zijn therapeutische waarde door onafhankelijke testen.

Hoe zit het met de olie van doTERRA?

De oliën van doTERRA voldoen aan alle eisen voor een goede therapeutische olie. Voor verkoop ondergaan alle oliën van doTERRA een serie van 7 testen. Via https://sourcetoyou.com/nl zijn testresultaten van elke verkochte doTERRA olie te herleiden aan de hand van het nummer onderop elk flesje.

Maar doTERRA gaat veel verder dan alleen het leveren van de beste kwaliteit essentiële olie. Zo zorgt doTERRA niet alleen dat producenten een eerlijke en veel betere prijs krijgen, maar doTERRA draagt actief bij aan een betere leefomgeving voor deze vaak arme boeren en hun leefomgeving. Schoon en vers water, scholen, medische zorg en meer aandacht voor de positie van vrouwen en kinderen zijn daar voorbeelden van. Duurzaam omgaan met de natuur ondersteunen ze door boeren in derde wereldlanden te helpen hun bomen en planten te onderhouden en in de juiste mate te oogsten, zodat deze voldoende hersteltijd krijgen. Deze unieke vorm van samenwerking met boeren en leveranciers noemt doTERRA Co-Impact Sourcing.

doTERRA heeft als doel de wereld een betere plek te maken voor iedereen. En dat is meer dan alleen een marketing kreet of een maatschappelijk wenselijke missie. Naast dat doTERRA zich hard maakt voor iedereen in de bedrijfsketen (van producent, verkoper tot eindgebruiker), dragen ze bij aan geweldige initiatieven die gericht zijn om armoede te bestrijden en de leefomgeving van mensen, vrouwen en kinderen te verbeteren. doTERRA heeft hiervoor de Healing Hands Foundation opgericht. Een fonds waarmee doTERRA initiatieven realiseert op gebied van gezondheidszorg, bestrijding van vrouwenhandel, onderwijs, vluchtelingenproblematiek en microkredieten. Voor ons een extra reden om met deze geweldige zuiveren oliën te willen werken.

Wil je meer weten, ervaren en proberen? Kijk bij de agenda om deel te nemen aan een van onze activiteit of neem contact met ons op!

Net zo enthousiast als ons? Hier kan je deze mooie olie ook gelijk in huis halen.